Bel ons op: +31 6 39840336
(ma tm vr 09.00-20.30, za 12.00-16.00)
LXRYHOME logo
Exclusive partner
Sotheby's Curacao logo
Boek nu
  • Over Brasschaat

Over Brasschaat

Onze luxe appartementen liggen in Brasschaat, op slechts 15 minuten rijden van Antwerpen. Maar ook Brasschaat is zeker de moeite waard! Je vindt er volop goede, sfeervolle restaurants, exclusieve winkels en authentieke bakkerijen. Wist je dat er alleen al in Brasschaat maar liefst achttien Quote 500-leden wonen.


Natuur

Geniet je graag van rust en natuur? Dan is een bezoekje aan Brasschaat zeker waard!

Brasschaat staat ook wel bekend als de gemeente der parken. Brasschaat is rijk aan de hoeveelheid bossen en parken en je kunt hier dan ook heerlijk wandelen. Enkele grote bossen, natuurgebieden en parken die je bezocht moet hebben: het park van Brasschaat, het Klein Schietveld, het Mastenbos, De Inslag, De Uitlegger, het Peerdsbos en Domein de Mik.

Zowel voor natuurliefhebbers als gezinnen is het een heerlijke dag vertoeven in een van deze mooie gebieden!

Over Pendennis Castle

Geschiedenis
De naam Pendennis Castle is ontleend aan een kasteel op de meest zuid-westelijke punt van Engeland. Het oorspronkelijke Pendennis Castle is in opdracht van Koning Henry VIII gebouwd in 1539. Het fungeerde als eerste buffer tegen de Fransen en Spanjaarden. De Paus had beide landen verzocht het Katholicisme weer in ere te herstellen in Engeland. Henry VIII had namelijk het Katholicisme afgeschaft als staatsgodsdienst om zo te kunnen scheiden van zijn vrouw en de macht verder naar zich toe te kunnen trekken.

Pendennis Castle in Brasschaat kan zich op een bescheidener historiek bogen.

Vlak voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog bouwde een Engelsman op het kruispunt Augustijnslei-Aerdenlei, axiaal ingeplant op de Duboislei, Pendennis Castle. De man vluchtte tijdens de oorlog naar Engeland en verkocht Pendennis Castle aan de Luxemburgse fabrieksdirecteur Kaell.

In 1964 kocht de familie Gabriels Pendennis Castle en maakte er een onderkomen voor schipperskinderen van. Nadien exploiteerden de familie er een pension voor bejaarden en weer later werd het omgevormd tot een hotel.

In 2002 kocht Stones@Work Pendennis Castle van de familie Gabriels om het gebouw en de omliggende parktuin een andere bestemming te geven.

Samen met het gerenommeerde Antwerpse architectenbureau Poponcini & Lootens is de zoektocht begonnen naar een nieuwe invulling van de locatie. Uitgangspunt was om optimaal wooncomfort te creëren, het oorspronkelijke kasteel te behouden en twee nieuwe gebouwen in de parktuin te ontwerpen die zowel het kasteel als de monumentale bomen respecteren.

Het uiteindelijke ontwerp straalt een zekere nostalgie en klasse uit. Het kasteel en de inplanting van de nieuwe volumes staan garant voor een aangename woonomgeving. De sfeer van het oude kasteel en de moderne gebouwen in de parktuin vormen een uitdagende drie eenheid.

Augustijnselei in Brasschaat
Bekijk ons aanbod
Chat with us
Send via WhatsApp
earth