Bel ons op: +31 6 39840336
(ma tm vr 09.00-20.30, za 12.00-16.00)
LXRYHOME logo
Exclusive partner
Sotheby's Curacao logo
Boek nu

Activiteiten in Antwerpen

Naast de prachtige stad met leuke terrassen, clubs en bars en natuurlijk volop winkelgenot is er natuurlijk nog veel meer te beleven in en om Antwerpen.

LXRYHOME heeft voor jou een selectie gemaakt van onze favoriete activiteiten in Antwerpen. 


De Ruien

De Ruien zijn de schaduw van een steenrijk verleden boven de grond. Ruien, vlieten en vesten doorkruisten Antwerpen sinds de Middeleeuwen. Dit net van natuurlijke en uitgegraven waterwegen voorzag de stad van water en een binnenhaven. Toen de ruien overwelfde riolen werden, verdween dit unieke stukje erfgoed uit het stadsbeeld.

Je kunt nu dit verborgen patrimonium ontdekken door middels van een wandeling in de onderbuik van Antwerpen. Met een bezoek aan De Ruien, met haar oude gewelven, kanaaltjes, bruggen, riolen en sluizen, spiegelt de historische stadskern boven uw hoofd.

Kom veel interessante weetjes en geheimzinnige anekdotes te weten tijdens een bezoek aan de Antwerpse Ruien.


ZOO ANTWERPEN

De Antwerpse ZOO is een van de oudste en beroemdste dierentuinen in Europa waar genoeg te zien en beleven is. Wij raden je dan ook aan om er een dag voor uit te trekken. Je treft hier dieren als Pinguïns, olifanten en giraffen in een unieke Egyptische tempel en nijlpaarden in de roze villa: je kan hier meer dan 950 soorten en ruim 5.000 dieren bewonderen.

De dierentuin werd geopend op 21 juli 1843 en is daarmee de oudste dierentuin van België en een van de oudste dierentuinen ter wereld. 


Onze-Lieve-Vrouwekathedraal Antwerpen

De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal is een kathedraal in Antwerpen welke zeker een bezoekje waard is tijdens je dagje of weekendje weg in Antwerpen. De kathedraal staat aan de Handschoenmarkt en is de hoofdkerk van het bisdom Antwerpen.

De kerk was een kathedraal tussen 1559 en 1803 en vanaf 1961 tot heden. De toren van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal is als onderdeel van een groep van 56 belforten in België en Frankrijk opgenomen op de lijst van werelderfgoed van UNESCO.


Chocolate Nation

Chocolade liefhebbers opgelet! Het grootste Belgische chocolademuseum ter wereld staat in Antwerpen en is dus zeker een bezoek waard

België staat natuurlijk bekend om de heerlijke Belgische chocolade die tevens wereldberoemd is. Tijdens je bezoek aan Chocolate Nation krijg je een 60 tot 90 minuten durende rondleiding door 14 gethematiseerde ruimtes. Volg het verhaal van de beroemde Belgische chocolade tijdens dit overheerlijke uitje!


Bekijk ons aanbod
Chat with us
Send via WhatsApp
earth