Shopping

Antwerpen is een stad waar shopping fanaten hun plezier niet op kunnen. Van trendy boetiekjes, hippe merken tot aan de luxe winkelstraat waar je merken als Louis Vuitton, Chanel etc. treft; voor een ieder is hier wat wils als je bedenkt dat de binnenstad in te delen is in 7 verschillende winkelgebieden:


Meir

De Meir is dé prestigieuze en drukke wandel- en winkelboulevard van Antwerpen. In de imposante gebouwen uit de 18e en 19e eeuw tref je heel wat grote internationale winkelketens.

wil je even ontsnappen aan de drukte of heb je gewoonweg zin om op een terrasje te zitten? Halverwege de Meir zijn een aantal gezellige terrassen gevestigd aan de Wapper, het plein aan het historisch Rubenshuis


Quartier Latin

Ofwel ”De Theaterbuurt”.
Quartier Latin is een levendige buurt: theaters, de grote Stadsschouwburg, de Bourlaschouwburg, tal van cafés en restaurants en de exclusieve winkelstraten vol exclusieve boetieks.

Start je aan de Hopland, dan duik je Quartier Latin in via de chique Schuttershofstraat waar je het ene grote merk naar het andere treft: Hermès, Vuitton, Chanel, Delvaux – kortom, alle nationale en internationale modesterren. Hier is het zien en gezien worden.

Vergeet ook de Lange Gasthuisstraat niet op je lijstje te zetten. Hier shop je namelijk de grote merken in prachtige panden zoals bij Verso of bij Princess.


Wilde Zee

De Korte Gasthuisstraat, Wiegstraat, Lombardenvest, Groendaalstraat en Schrijnwerkerstraat (de vijf Wilde Zee-straten) vullen zich met hippe mode- en schoenenwinkels – onmisbaar voor echte shopaholics.

In de wijk ligt ook het oudste winkelcentrum van België, de Nieuwe Gaanderij. De overdekte gaanderij leidt je naar de aangrenzende Huidevettersstraat waar je de grote kledingmerken terugvindt als Maison Scotch, Michael Kors, YAYA en nog veel meer.


Modebuurt

De Nationalestraat en de omliggende straten, waaronder de Lombarden- en Steenhouwersvest, vormen het modieuze hart van Antwerpen waar een belangrijk deel van de Antwerpse modescène zich afspeelt.

Antwerpen dankt zijn wereldfaam op het gebied van mode aan de talrijke ontwerpers – waaronder de Antwerpse Zes – die hier, aan de modeafdeling van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten, afstudeerden. In de omgeving van de Nationalestraat vind je dan ook heel wat grote namen als Dries Van Noten, Christian Wijnants, A.F. Vandevorst, Stephan Schneider en vele anderen.


Historisch Centrum

Het historisch centrum van Antwerpen kenmerkt zich door de vele sfeervolle restaurants en typische cafés die de Grote Markt bezit. Op nog geen 5 minuten van de Grote Markt tref je de Groenplaats die ook vol leuke restaurantjes en terrasjes zit.

Zuid

In een wijk met drie belangrijke musea: het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten, het Museum van Hedendaagse Kunst en het Fotomuseum; talrijke kunstgalerieën en enkele bekende veilinghuizen draait het om kunst en cultuur. De buurt rond de Vlaamse en Waalse kaai bezit volop moderne galerieën met exclusieve design- en interieurzaken. Wil je dus wat inspiratie opdoen, neem dan zeker eens een bezoekje aan het bruisende Zuid.


Stationswijk

De Stationswijk ligt rond het prachtige Centraal Station van Antwerpen met aan de ene kant diamantbuurt en met aan de andere kant Chinatown. Tussen deze buurten heb je een brede, lange boulevard met een tal van leuke terrassen waar het heerlijk vertoeven is.