Musea

Antwerpen telt een aantal grotere en kleinere musea. Wie van plan is meerdere musea te gaan bezoeken tijdens een verblijf in Antwerpen die kan ervoor kiezen om de Antwerp City Card aan te schaffen. De Antwerp City Card is 24, 48 of 72 uur geldig vanaf het moment dat je hem voor de eerste keer gebruikt. Daarnaast geeft de kaart geeft ook recht op korting bij diverse attracties in Antwerpen.

Wij van LXRYHOME hebben hieronder een aantal musea op een rij gezet waarvan wij het zeker een bezoek waard vinden!


MAS museum

Oftewel Museum Aan de Stroom. In dit museum komt alles over Antwerpen samen en de afwisselende thema’s die zijn verdeeld over 5 verdiepingen vertellen op eigen wijze een verhaal. De onderwerpen die je in de afwisselende thema’s onder andere aan bod komen zijn: leven en dood, wereldhavens, mensen en goden, handel en scheepvaart en prestige en machtsvertoon. Natuurlijk spelen naast deze thema’s kunst en muziek ook een belangrijke rol.

Daarnaast is het voormalige Etnografische Museum tegenwoordig in het MAS te vinden.
ModeMuseum

Aan de Nationalestraat te Antwerpen tref je een prachtig pand aan waarin het ModeMuseum van de stad te vinden is. Allerlei mode gerelateerde stukken worden op een bijzondere wijze tentoongesteld en wandel je soms rechtstreeks door de mode heen.Red Star Line Museum

Het Red Star Line Museum nodigt je uit op een bewogen reis in het voetspoor van de landverhuizers. Je maakt in dit museum kennis met de passagiers en gaat met ze op hun trip vanuit hun geboortedorp via Antwerpen naar de andere kant van de oceaan. Met hun hele leven gepakt in enkele koffers, nemen miljoenen mensen vanaf 1800 de boot vanuit Europa naar Amerika. Op zoek naar een beter bestaan.