Kids

Antwerpen is een bruisende stad waar ook voor kinderen volop te beleven is. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan een van de oudste dierentuinen van Europa, een grote speeltuin of een boottocht maken. Wij hebben een aantal tips voor een dagje uit in Antwerpen met kinderen voor je op een rij gezet.

ZOO Antwerpen

De Antwerpse ZOO is een van de oudste en beroemdste dierentuinen in Europa waar genoeg te zien en beleven is. Wij raden je dan ook aan om er een dag voor uit te trekken. Je treft hier dieren als Pinguïns, olifanten en giraffen in een unieke Egyptische tempel en nijlpaarden in de roze villa: je kan hier meer dan 950 soorten en ruim 5.000 dieren bewonderen.

De dierentuin werd geopend op 21 juli 1843 en is daarmee de oudste dierentuin van België en een van de oudste dierentuinen ter wereld. 


Mega speelstad

Mega speelstad staat bekend om het grootste kinderpretpark van België op slechts 15 minuten rijden van Antwerpen. Kinderen kunnen zich hier de hele dag vermaken en uitleven aangezien Mega speelstad 5.000 m² echte indoor kermis en 9.000 m² buitenspeeltuin met wit zand bevat.

Denk aan activiteiten als een mini bowling, botsauto’s, reuze springkasteel en meer. Voor de kleintjes maar ook voor de wat grotere kinderen is er genoeg te beleven!


Peerdsbos

Van 1420 tot 1920 was de Bremdockhoeve bedrijvig als boerderij. De huidige gebouwen dateren van omstreeks 1630. Rond de eeuwwisseling begon men melk, limonade, bier en brood te verkopen aan de bezoekers en wandelaars. Terwijl u geniet van een hapje en een drankje genieten uw kinderen in de grote en veilige speeltuin of spelen een spelletje minigolf.