Events

Tijdens je bezoek aan Antwerpen is er altijd wel wat te beleven. Denk aan bijvoorbeeld de jaarlijkse kerstmarkt, de middeleeuwse Rubensmarkt, de verschillende culinaire festivals en allerlei sportieve evenementen. LXRYHOME heeft een aantal leuke evenementen die je niet mag missen op een rij gezet.


Antwerpen Proeft

Ben je een liefhebber van heerlijk eten en houdt je wel van een culinair hoogstandje? Dan is Antwerpen Proeft zeker een bezoek waard tijdens jullie dagje of weekend je weg.

Er is voor ieder wat wils: vis, schaaldieren, vlees, vegetarisch noem het maar op! De koks maken met uiteenlopende ingrediënten heerlijke gerechten. Het aanbod is niet beperkt tot de Vlaamse of Franse keuken maar er zijn ieder jaar ook een aantal exotische keukens te vinden op Antwerpen Proeft.

Klik hier voor de actuele data.


Kerstmarkt Antwerpen

Heb je tijdens de wintermaanden een bezoek gepland staan aan Antwerpen? Bezoek dan zeker de Kerstmarkt eens! Met verschillende houten chaletjes op diverse locaties is het omgetoverd tot een heus winter wonderland.

Heerlijke winterse gerechten, lekkere drankjes waaronder warme Glühwein en chocomel, grote vuurkorf waar je je drankje of hapje lekker kunt nuttigen en stalletjes met winterse artikelen zoals kerstdecoraties. Dit alles terwijl je kunt genieten van diverse muzikale optredens is gegarandeerd een dag vol gezelligheid!


Rubensmarkt

Ieder jaar, op 15 augustus, wordt de grote Rubensmarkt georganiseerd.

Met meer dan 200 kramen in middeleeuwse stijl tref je hier dranken, spijzen, waren en antiek. Uiteraard zijn de meeste verkopers uitgedost in middeleeuwse kledij waar de Rubensmarkt om bekend staat.

Wie zich op deze feestelijke markt begeeft waant zich bijna in de tijd waarin Peter Paul Rubens nog leefde, de hoogtijdagen van de stad Antwerpen. De waren die echter aangeboden worden zijn vooral uit deze tijd. Zo vind je hier kleding, schoenen, fruit, boeken, schoenen, horloges, chocolade en van alles wat je ook op reguliere markten ook aantreft.

Omdat 15 augustus in heel België een nationale feestdag is (Maria Hemelvaart) zijn de winkels gesloten! Het is dus echt alleen maar op de Rubensmarkt te doen.